YouToday presenteert op zondag 17 maart 2019 een interessante sessie ‘Listen to Me Too’ voor mannen en vrouwen over het fenomeen mansplaining. Je weet wel.. wanneer mannen denken altijd alles, maar dan echt alles ,beter te weten dan vrouwen. Tijdens de sessie worden de rollen omgedraaid. Aan de hand van stellingen, memes, tweets, Facebook posts en anekdotes delen vrouwen hun ervaringen en meningen met mansplaining. MC (oftwel Mansplaining Coach) van de middag is Dorothy Blokland. Dorothy giet als geen ander het onderwerp mansplaining in een vorm dat zowel voor mannen als vrouwen tot de verbeelding spreekt: Een theatrale opzet, herkenbare voorbeelden met een vleugje zelfspot. Het wordt een leerzame, interessante en gezellige middag met voldoende gespreksstof.

Dorothy Blokland – Mansplaining Coach “Listen To Me Too”


Dorothy Blokland is op en top vrouw, afgestudeerd in 2014 aan de academie voor theater in Tilburg. Bekend van de monoloog “De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet” naar het boek van schrijver Clark Accord. Het ontwikkelen van nieuwe teksten aan de hand van persoonlijke verhalen is een vorm die Blokland blijft gebruiken in haar werk. Sinds 2017 staat ze regelmatig met Yahmani Blackman op het podium. Samen vormen ze het theaterduo Blakman&Blokland. Sinds 2014 is Dorothy  actief binnen Poetry Circle Amsterdam.

BoysToMen
Listen to me Too maakt onderdeel uit van het project BoysToMen van YouToday. Het project maakt rolpatronen, gedrag, identiteit en de beleving van de positie van de man op een actieve en interactieve wijze bespreekbaar. Door in gesprek te gaan met mannen én vrouwen van verschillende afkomst, culturen en achtergronden wordt het onderwerp mannen en emancipatie vanuit verschillende perspectieven benaderd.

Datum: zondag 17 maart 2019
Inloop: 12.30-13.00 (inclusief lunch)
Programma: 13.00-14.30 uur
Locatie: Vrouw en Vaart – President Allendelaan 733 – 1068 VN Amsterdam
Aanmelden: bestel je ticket hier
Informatie: info@youtoday.nl
Tel: 0629457101