Op zondag 17 maart 2019 presenteert YouToday de sessie ‘Listen to Me Too’.  Een interessante middag over de definitie van mannelijkheid, sexisme en de gevolgen van opgelegde rolpatronen. We gaan het hebben over het fenomeen mansplaining. De term mansplaining wordt bedoeld wanneer mannen een vrouw iets proberen uit te leggen wat ze al lang weet, en waar ze zelfs meer van op de hoogte is dan de man zelf. Tijdens de sessie ‘Listen to Me Too’ worden op luchtige wijze de rollen omgedraaid. Aan de hand van stellingen, memes, tweets, Facebook posts en anekdotes delen vrouwen hun ervaringen en meningen met mansplaining. Het doel? Mannen bewust maken van de oorzaak, maar vooral van de gevolgen van hun gedrag. Zinvol of onzin? You be the judge! Aanmelden kan hier

 

‘Listen to Me Too’ is de laatste in de reeks van sessies die onderdeel uitmaken van het project ‘BoysToMen’, het project dat rolpatronen, gedrag, identiteit en de beleving van de positie van de hedendaagse man op interactieve wijze bespreekbaar maakt. Het wordt een interessante middag vol passie en meningen. Zet alvast in je agenda en meld je aan. Voor de lunch is gezorgd.

Datum: zondag 17 maart 2019
Inloop: 12.30-13.00 (inclusief lunch)
Programma: 13.00-14.30 uur
Locatie: Vrouw en Vaart – President Allendelaan 733 – 1068 VN Amsterdam
Informatie: Faizel Lynch, projectleider BoysToMen Tel: 0629 457 101

Aanmelden
De toegang en lunch is gratis

Dominantie
Mansplaining (een samenvoeging van man en explain) komt regelmatig voor, zowel privé als zakelijk. Het is een hardnekkig fenomeen waarbij mannen ervan uitgaan dat ze ergens heel veel verstand van hebben en de vrouw met wie ze in gesprek zijn helemaal niet. Zelfs niet over onderwerpen die haar aangaan. Er bestaat volgens sommigen zelfs een verband met de behoefte aan dominantie door mannen en geweld tegen vrouwen. Wat voor de een totaal onschuldig lijkt, heeft verstrekkende gevolgen voor de ander. Hoe ervaren vrouwen mansplaining? In hoeverre zijn mannen zich bewust van hun gedrag en gevolgen hiervan? Kunnen zij praktische handvatten krijgen om hun gedrag te veranderen? In de afsluitende editie van een reeks van BoysToMen sessies gaan mannen dit keer vooral luisteren.

BoysToMen
Het project BoysToMen maakt rolpatronen, gedrag, identiteit en de beleving van de positie van de man op een actieve en interactieve wijze bespreekbaar. Door in gesprek te gaan met mannen van verschillende afkomst, culturen en achtergronden wordt het onderwerp mannen en emancipatie vanuit verschillende perspectieven benaderd. BoysToMen bestaat onder andere uit “De Dojo” (Een kijk op de nieuwe definitie van mannelijkheid), “Think Like A Man” (over relatievormen) en “The Village” (drie generaties mannen in gesprek). Het project BoysToMen wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.