‘Drugs: Hoe werkt dat?’ is een workshop uit het project Safety First. De workshop bestaat uit voorlichting over de populariteit, werkwijze en gevolgen van drugs zoals cannabis, tabak, alcohol en lachgas.

 

Sergio Lousville werkt bij de C.I.A dat staat voor Cannabis Intelligence Amsterdam, een project dat op verschillende plekken in Amsterdam, jongeren op een interactieve manier informatie biedt over verschillende soorten drugs. Jongeren (peers) geven voorlichting aan andere jongeren en vertellen over de effecten, mythes en gevaren van drugs. Op deze wijze kunnen jongeren verstandiger en bewuste keuzes maken als ze met deze middelen in aanraking komen.

 

 

Het project Safety First is een initiatief van stichting YouToday dat zich voornamelijk richt op preventie voor jongeren in de leeftijdscategorie tussen 12-18 jaar. Het betreft jongeren die vanwege hun lage sociaal-economische positie vatbaar zijn negatieve invloeden, maar alles in werking stellen en het verdienen zich door aanvullende educatie positief te ontwikkelen.

‘Safety First’ wordt vormgegeven door verschillende activiteiten en interactieve workshops rondom veiligheid, zelfkennis en weerbaarheid waarbij de belevingswereld van jongeren, ouders en coaches centraal staat. Thema’s zijn Drugs & Alcohol, Rechten en Plichten, Sexualiteit en Weerbaarheid, Wapenfascinatie, Offline en Online pesten.

Het doel is het bieden van deelprojecten en workshops gericht op kennis over veiligheid, educatie en vergroten weerbaarheid van jongeren.