De orkaan Irma heeft zware schade aangericht in het Caribisch gebied; met name Sint-Maarten is zwaar getroffen. Belangrijke knooppunten, zoals het vliegveld en de haven liepen zware schade op. Straten liggen vol puin, auto’s staan onder water en huizen zijn onbewoonbaar. Maar ook op andere Caribische naties hield Irma huis: Barbuda, de zusterstaat van Antigua, is onbewoonbaar verklaard door de overheid. En op de Britse en Amerikaanse Maagdeneilanden, alsook Anguilla is de schade ook enorm. Inmiddels komt de noodhulp langzaam op gang.

Foto: Gromyko Wilson 721News

Caribische journalisten, verenigd in de Association of Caribbean Mediaworkers (ACM), maken zich nu sterk om door orkaan Irma getroffen Caribische vakgenoten te ondersteunen. Ook voor de hardwerkende mediamensen moet er hulp komen voor in het Caribisch gebied. Journalisten die letterlijk alles kwijt zijn; kranten, radio en tv-stations die zwaar zijn geraakt door het natuurgeweld. Die volgens goed journalistiek gebruik al weer aan het werk zijn en ‘beyond the call of duty’ gaan om hun gemeenschappen ten dienste te zijn. Zichzelf wegcijferen; daar zijn journalisten het beste in, maar dat maakt de behoefte die ook zij hebben aan hulp niet minder.

Stichting YouToday werd door de ACM aangesteld om in Nederland/Europa hulp voor getroffen journalisten in de Cariben -en met name de journalisten uit Sint Maarten- op gang te krijgen.

Met als motto “Help Caribbean Journalists Back on their FEED” ontplooien wij de komende maanden activiteiten om fondsen en waar mogelijk apparatuur te verzamelen, specifiek voor de Caribische mediawerkers. Onderdeel daarvan is de crowdfunding campagne gestart op GoFundMe.

Association of Mediaworkers ACM
Campagne GoFundMe
Persbericht crowdfunding campagne

Alle bijdragen zijn welkom.

Voor meer informatie

M: info@youtoday.nl  
T: +31 (0) 637078700