Op zaterdag 9 december 2017 werd ‘The Village’, een workshop voor en door mannen georganiseerd.The Village laat mannen van drie verschillende generaties in gesprek met elkaar gaan over traditionele, moderne en toekomstige rolpatronen.

Iedere generatie krijgt de gelegenheid de eigen ervaringen met elkaar te delen. Hoe groot zijn de verschillen per generatie? Wie of wat is de man van nu? The Village laat zien in hoeverre de tijdsgeest een belangrijke rol speelt in opvattingen over rolpatronen en relaties.

Docent is Ruben Klerkx, een Createur & Facilitator die altijd op zoek is naar de verhalen achter mensen en probeert mensen met elkaar te laten verbinden door het gesprek aan te gaan. Zijn doel is het het enthousiasmeren en in beweging krijgen van een groep mannen zodat zij zichzelf, maar ook anderen in beweging krijgen.

The Village maakt onderdeel uit van het project BoysToMen. Een project dat rolpatronen, gedrag, identiteit en de beleving van de positie van de man op een actieve en interactieve wijze bespreekbaar maakt. BoysToMen is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.